Dyskusja na Temat Gry: Mapa Świata
5 posters
Strona 2 z 3
Strona 2 z 3 • 1, 2, 3
Re: Dyskusja na Temat Gry: Mapa Świata
No nie wiem, jakoś nie chce mi się co kilka dni zaglądać do forum WIP, żeby oprócz robienia aktualizacji do MLT jeszcze pisać o PSMW:IG, ale...
Robimy tak : Pier*** WIP, dawaj jako bonusa na Prima Aprilis
DemXiX- Liczba postów : 54
Data rejestracji : 06/10/2011
DemXiX napisał:Robimy tak : Pier*** WIP, dawaj jako bonusa na Prima Aprilis
Prosimy nie używać wulgaryzmów. Dziękuję za zrozumienie.
Co do mapy świata, dobrze mi idzie praca nad nią. Mógłbym dodać zdjęcie, ale raczej wolę zaczekać aż zrobię większość.
Będę mógł dodać swoje trzy ( może cztery) grosze?
A co do DemXiX, on jest z podstawówki (tak jak ja) więc niektórzy lubią przeklinać.
A co do DemXiX, on jest z podstawówki (tak jak ja) więc niektórzy lubią przeklinać.
Luigi370- Liczba postów : 80
Data rejestracji : 07/10/2011
Heh, wiem, ale raczej prosiłbym, żeby nie miało to miejsca na forum. A co do tych trzech groszy, chciałbyś zrobić jakąś mapkę? Jeżeli tak, mógłbyś spróbować swoich sił na pod-mapie leśnych bagien.
Sorry... ale nie mogłem się jakoś powstrzymać ._. Czasem mnie napada... Ponieważ żyję z takimi ludźmi że tylko to podziała czasem... Ja do overworldów się nie nadaję, więc jedynie bym mógł dawać pomysły typu "NO BACK"
@DemXiX: Spoko, to tylko jedna uwaga, to nie jest tragedia, w końcu chyba nie usunę cię z tego forum. Ja akurat staram się być uprzejmy, i muszę powiedzieć, że czasami z tym przesadzam. Nawet ciężko mi było napisać tą uwagę. PS. Bieżący Postęp:
Które mapy są w toku, a które nie zostały w ogóle zrobione? Może w wolnym czasie zrobiłbym jakiegoś submapa.
@Teo17, te góry wyglądają świetnie! Widzę, że robisz znacznie lepsze OW'y niż kiedyś.
PS: Będzie tutaj jakiś base ROM do map?
@Teo17, te góry wyglądają świetnie! Widzę, że robisz znacznie lepsze OW'y niż kiedyś.
PS: Będzie tutaj jakiś base ROM do map?
Wormer21- Liczba postów : 80
Wygląda to trochę jak kawałek mapy z Brutal Mario ._.
@Wormer21: Dzięki, co do Base ROM'a do submap'ów, nie narysowaliśmy jeszcze żadnych dodatkowych grafik do map świata (np. choinki do lodowego świata, połamane cegły do Łąki z Ruinami, trawy i krzaków do Podziemnej Łąki, itp.).
@DemXiX: Heh, nie zauważyłem tego, ale nie jest to szalenie podobne. Gwarantuję, że jak skończę, to raczej będzie dawać inny look.
@DemXiX: Heh, nie zauważyłem tego, ale nie jest to szalenie podobne. Gwarantuję, że jak skończę, to raczej będzie dawać inny look.
Rzeczywiście. Przypomina Brutal Mario. Ten most i ta wyspa. Wygląda podobnie.
Mi się ten most z tą rzeką (?) i wodospadem skojarzył z czymś latającym w Brutal Mario. To było bardzo duże
Mi też. I tutaj jest grafa na OW: smwcentral.net/download.php?id=3485&type=exgfx
Od Ripperon-X
Od Ripperon-X
Fajnie fajnie, tylko chciałbym zobaczyć jak to wygląda na screenach...
Nie wygląda najlepiej. A szkoda... Nie, myślę że oryginalne grafiki będą lepsze.
Teo, mogę zrobić górską przełęcz i leśne bagna? I czy będę mógł użyć ExGFX?
Co do ExGFX, wszystkie mapy będą raczej używać tego samego GFX, tyle że niektóre światy będą miały specyficzne ozdoby. A jeśli chodzi o mapy, Górska Przełęcz znajduje się na głównej mapie, więc raczej nie da rady jakoś tego zgrać między użytkowników, ale możesz zrobić Leśne Bagna. Przyśpieszy to pracę nad mapami świata. W miarę możliwości zrób tylko ziemie Layer 2, a ja umieszczę drogi. Postaraj się zrobić dużo miejsca i możliwości na różne zakręty, poziomy, gdyż świat ma zamiar zostać dosyć obszerny. Ciemna zielona paleta, jeżeli chcesz możesz użyć dwóch palet, każda odcieniem ciemnego zielonego. Postaramy się narysować pare grafik i ozdób gdy przyjdzie na to czas.
Ja mogę narysiwać. Błagam teo, bardzo mi zależy na zrobieniu górskiej przełęczy ponieważ moja piosenka poświęcona tej właśnie Submapie (mam nadzieję) jest dosyć specyficzna i dobrze by było gdyby była to SubMapa.
Zacznę już rysować. Zajmę miejsca drew i skał. Może czegoś jeszcze.
Zacznę już rysować. Zajmę miejsca drew i skał. Może czegoś jeszcze.
Guys! I have finished beta version of Forest Valley!
Comments?
Comments?
Have noticed some bugs and i'll try to fix them.
Nie wiem czy to są te błędy, które zauważyłeś, ale warto je pokazać:
Czerwone - Kolor ziemi nie pasuje do reszty
Bordowe - Te brązowe kreski na górnej części trawy powinny być zielone.
Radziłbym trochę przerobić mapkę, bo bardzo przypomina Vanilla Dome (przynajmniej pod względem budowy). Fajnie jakby kształt mapki był trochę zmienione. Prócz tego jest całkiem fajnie.
EDIT: Co do tej wody na górze to nie lepiej wyglądałby tam wodospad? Nie wiem czy ktoś to uznaje za "dziwną perspektywę", ale myślę, że woda wyglądałaby lepiej jakby na górze był wodospad.
Czerwone - Kolor ziemi nie pasuje do reszty
Bordowe - Te brązowe kreski na górnej części trawy powinny być zielone.
Radziłbym trochę przerobić mapkę, bo bardzo przypomina Vanilla Dome (przynajmniej pod względem budowy). Fajnie jakby kształt mapki był trochę zmienione. Prócz tego jest całkiem fajnie.
EDIT: Co do tej wody na górze to nie lepiej wyglądałby tam wodospad? Nie wiem czy ktoś to uznaje za "dziwną perspektywę", ale myślę, że woda wyglądałaby lepiej jakby na górze był wodospad.
Czemu piszesz po angielsku? Przy okazji, to jest "forest swamp" (leśne bagna), nie "forest valley". (leśna dolina) A tak ogólnie, mógłbym postawić 7/10. Jest ładnie udekorowana, i ma niezłe kształty. ale niestety muszę powiedzieć, że za bardzo przypomina mapę Vanilla Dome. Jak wyślesz, to chyba będe musiał ją troszkę przerobić, gdyż na głównej mapie ma być odwzorowanie tej mapki, tyle że trochę mniejsze. (tak jak np. Yoshi's Island w SMW) Ale jest okej. Myślę, że jednak nie muszę przerobić, spróbuję jakoś ukształtować ten kawałek głównej mapy, aby pasował do tych bagien. W końcu np. w Super Mario Infinity 2 jest jeszcze bardziej skomplikowana pod-mapa, i jest dobrze odwzorowana na głównej mapie.
Przy okazji, zauważyłem, że napisał Wormer21, ale nie modyfikuję treści napisanej powyżej.
Przy okazji, zauważyłem, że napisał Wormer21, ale nie modyfikuję treści napisanej powyżej.
Forest Swamp is done!
Nie poprawiaj niczego. Proszę
Nie poprawiaj niczego. Proszę
Wow! Świetne! Daję 8.5/10, wysyłaj, a ja to dodam do Base ROM'a!
Nieźle. Teraz o wiele lepiej wygląda z wodospadami. Przypomina jeszcze Vanilla Dome, ale nie aż tak bardzo co jest plusem.
Strona 2 z 3 • 1, 2, 3
Similar topics
» Dyskusja na Temat Gry: Ogólna Dyskusja
» Dyskusja na Temat Gry: Grafika
» Dyskusja na Temat Gry: Patches
» Dyskusja na Temat Gry: Ścieżki Dźwiękowe
» Dyskusja na Temat Gry: Grafika
» Dyskusja na Temat Gry: Patches
» Dyskusja na Temat Gry: Ścieżki Dźwiękowe
Strona 2 z 3